METROPOLITAN CONSTRUCT - Tamplarie PVC si aluminiu cu geam termopan , Trocal , Koemmerling , KBE , Profilco – Grecia , Reynaers – Belgia , etc
Home
Tamplarie din PVC cu geam termopan
Despre noi
Tamplarie din PVC cu geam termopan
Tipuri de profile PVC
Tamplarie din PVC cu geam termopan
Garantii
Tamplarie din PVC cu geam termopan
Sfaturi si Informatii
Tamplarie din PVC cu geam termopan
Cerere oferta
Tamplarie din PVC cu geam termopan
Galerie
Tamplarie din PVC cu geam termopan
Contact

Tamplarie din PVC cu geam termopan
SC Metropolitan Construct SRL este partener in productia de tamplarie din PVC cu geam termopan ,cu SC Profine Romania SRL , reprezentanta concernului Profine GmbH - Germania , proprietarul marcilor Trocal ,Koemmerling si KBE, lider mondial pe piata sistemelor de tamplarie din PVC.
De asemenea SC Metropolitan Construct SRL produce si tamplarie, pereti cortina , wintergarten ,inchideri piscine , si altele, din Aluminiu cu sistemele Profilco-Grecia , Reynaers- Belgia,etc.
Toate profilele sunt extrudate in tara de origine. Tamplarie din PVC cu geam termopan
Tamplarie din PVC cu geam termopan
Trocal este inventatorul primei ferestre din PVC, din lume,in anul 1954.
SC Metropolitan Construct SRL produce si comercializeaza tamplarie din PVC si Aluminiu ,cu geam termopan Saint-Gobain, dotata cu garnituri siliconate si accesorii originale...
+ detalii

Sfaturi si Informatii

Formarea condensului pe suprafata interioara a unitatii de geam termoizolator, respectiv a ramelor


Cauze si recomandari
In principiu pe ferestrele cu geam termoizolator poate aparea condensul, pe suprafata geamului, respective pe suprafata ramelor din interiorul incaperii. Se vorbeste in acest caz de formarea apei exudate sau a apei de condens. Acest fenomen nu trebuie confundat cu condensarea din spatiul interior al pachetului de geam termoizolator care reprezinta un caz foarte rar de defect de executie. Cauzele formarii apei de condens pe geamul termoizolator si pe rame au urmatoarea explicatie - Ca urmare a activitatii zilnice in locuinta se produc permanent vapori de apa ca de exemplu :
- Din aerul respirat de om – cantitatea zilnica este de 1-2 litri.
- Din gatit pina la 2 litri ( gospodarie cu 4 persoane ).
- Din activitati gospodaresti ( baie, spalatul rufelor, udatul florilor, etc ) pina la 3 litri ( gospodarie cu 4 persoane ).
- Incalzirea spatiilor cu flacara de la aragaz.
- Uscarea rufelor pe calorifer sau in spatii inchise.
Toate aceste cantitati se regasesc permanent ca vapori de apa, invizibili in aer, astfel ca un metru cub de aer la zero grade poate sa contina o cantitate maxima de 5 g apa, adica 5 cmc de vapori de apa.
Daca temperatura incaperii creste atunci aerul poate primi o cantitate mai mare de apa astfel ca de exemplu la 20 grade sa avem 17 g apa, iar la 30 grade sa ajungem la 30 g apa / mc.
Sa consideram un spatiu cu 15 mp suprafata si 2.5 m inaltime ce corespunde unui volum de 38 mc. La o temperatura de 23 grade C se ajunge la aproape 1 litru de apa sub forma de vapori invizibili. In situatia in care in timpul noptii temperatura scade cu citeva grade, atunci o parte din vaporii de apa din aer condenseaza pe suprafetele reci existente, geamuri sau profile. Daca izolatia termica a ferestrei este mai buna decit a zidului , condensul va aparea pe zid.
Formarea condensului apare si atunci cind umiditatea aerului in incapere este ridicata ( de regula atunci cind nu se aeriseste incaperea zilnic ) iar suprafetele interioare ale geamului sunt reci ( adica incaperea nu este incalzita corespunzator).
Utilizatorii locuintelor care au ferestre noi, ar trebui sa tina seama de adaptarea la noile conditii de aerisire. Vechile ferestre erau de regula mai putin etanse si permiteau un schimb permanent de aer ( coroborat si cu pierderea caldurii din incapere ) pe cind in cazul noilor ferestre, etanseitatea este net superioara schimbul de aer si pierderea implicita a caldurii din locuinta fiind drastic restrictionat, astfel ca locatarii trebuie sa asigure, ei, aerisirea suplimentara a locuintei, pentru evitarea aparitiei condensului.
Dimineata se recomanda aerisirea spatiilor aproximativ 20-30 minute iar incalzirea in apartament sa fie uniforma, astfel ca temperaturile din locuinta san nu difere de la o incapere la alta. Deasemenea obstructionarea circulatiei aerului cald de la calorifer pe suprafata sticlei prin prezenta glafurilor mari sau a altor obiecte creste riscul aparitiei condensului.
Respectarea acestor minime recomandari o sa conduca la eliminarea fenomenului de condens.